Audiologisch centrum Pento kiest voor gebruiksvriendelijk ticketsysteem van HaloITSM

Direct het gemak en overzicht

Pento

Bij Pento werken iedere dag ruim 400 medewerkers voor mensen die problemen hebben op het gebied van gehoor, taal en/of spraak. Vanuit verschillende centra in Noord-, Oost- en Midden-Nederland wordt audiologische zorg en vroegbehandeling geboden en onderzoek gedaan. Wanneer een systeem of specialistische apparatuur niet goed werkte, belden of mailden medewerkers naar de helpdesk en werd er een ticket aangemaakt. Alleen het vorige systeem was sterk verouderd en niet gebruiksvriendelijk. Nu is Pento net live met HaloITSM en de helpdeskmedewerkers én gebruikers ervaren nu al het gemak en de efficiëntie van het nieuwe ticketsysteem.

Pento_gehoor_audiologisch_centrum

Oud en onoverzichtelijk ticketsysteem

“We werkten al zo’n 15 jaar met ons vorige ticketsysteem”, vertelt Wouter Geerdink, systeembeheerder bij Pento. “In dat systeem vonden mijn IT-collega’s en ik het lastig om overzicht te krijgen en te bepalen wat prioriteit had. Medewerkers benaderen ons als ze niet kunnen inloggen op het netwerk, maar ook als specialistische apparatuur in de behandelkamers niet werkt. Dit laatste heeft natuurlijk een hogere prioriteit. Maar dit soort tickets konden we er niet eenvoudig uithalen. Kortom, we waren niet erg tevreden.”

De keuze voor HaloITSM

Wouter: “Nadat ik binnen een andere organisatie in aanraking kwam met het Halo-platform, werd me de urgentie van een nieuw ticketsysteem voor Pento duidelijk. We hebben toen intern de requirements opgesteld en verschillende oplossingen naast elkaar gelegd om ze te vergelijken. Maar we kwamen toch weer uit bij HaloITSM. Halo biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en voor een vast tarief krijg je alle features. Dat zie je niet terug bij andere ITSM-pakketten.”

Via HaloITSM in de UK, kwam Wouter terecht bij Effort IT: de implementatiepartner van Halo voor de Benelux. Samen met Wouter heeft Wim Vogelaar een demo verzorgd voor de IT-medewerkers van Pento. “Ondertussen was ik aardig thuis in HaloITSM, zodat ik aanvullingen kon geven over features die mijn collega’s zeker zouden aanspreken. We wilden in ieder geval een goede workflow voor het afhandelen van tickets, een selfserviceportal, een kennisbank, assetmanagement, en koppelingen met Microsoft Azure, Intune en Office 365. Na de demo zagen ook mijn collega’s de waarde van HaloITSM voor Pento.”

Soepele implementatie Halo-software
Pento kiest voor Halo als ITSM-systeem.

Nadat ik binnen een andere organisatie in aanraking kwam met het Halo-platform, werd me de urgentie van een nieuw ticketsysteem voor Pento duidelijk. We hebben toen intern de requirements opgesteld en verschillende oplossingen naast elkaar gelegd om ze te vergelijken. Maar we kwamen toch weer uit bij HaloITSM. Halo biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en voor een vast tarief krijg je alle features. Dat zie je niet terug bij andere ITSM-pakketten.”

Wouter Geerdink – Systeembeheerder bij Pento

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste ITSM-software voor jouw bedrijf?

Aan de slag met het project

Consultant Marco de Lorijn hielp Wouter en zijn collega’s met het inrichten van HaloITSM. “We hebben het grootste deel zelf kunnen doen, omdat HaloITSM zo gebruiksvriendelijk en vanzelfsprekend is. Je klikt er gemakkelijk doorheen om aanpassingen te doen en je hoeft er geen code voor te wijzigen. Als we hulp nodig hadden, stuurden we Marco even een berichtje via Teams en dan hielp hij ons verder.”

Wouter: “We hebben flink wat aandacht besteed aan het medewerkersportaal om het gebruik hiervan zo eenvoudig mogelijk te maken voor de eindgebruiker. Een ticket of verzoek aanmaken, moest nét zo gemakkelijk zijn als het versturen van een mail. Om dit te bereiken hebben we samengewerkt met een collega van de communicatieafdeling. De eerste digitale formulieren waren veel te lang en te omslachtig. Die hebben we nu teruggebracht naar enkele duidelijke, dynamische vragen. Zo zijn we ongeveer twee maanden bezig geweest met de eerste fase.”

Assetbeheer in HaloITSM

Wouter: “Doordat we een koppeling hebben met Microsoft Intune komt 80% van de apparaten binnen onze organisatie terecht in ons ticketsysteem. Deze koppeling met Intune is een standaardfunctionaliteit binnen HaloITSM. De overige 20% van onze apparaten bevinden zich nog niet in Intune en importeren we via een CSV-bestand. Het is een gigantisch voordeel, want je kunt je voorstellen hoeveel tijd het kost als je handmatig de naam, het type en serienummer per apparaat moet invoeren. Nu gebeurt dat automatisch.”

Overzichtelijke manier van werken

Alle medewerkers binnen Pento hebben toegang tot het selfserviceportal en de kennisbank en zeven IT-medewerkers gebruiken HaloITSM voor de afhandeling van tickets. Pento is nu 1,5 maand live met het systeem. “De gebruikers van het medewerkersportaal vinden het nu veel gemakkelijker om een ticket in te dienen of de status van een ticket op te zoeken”, geeft Wouter aan. “Ze loggen in via SSO en kunnen snel navigeren naar onder andere het melden van een datalek, hun openstaande tickets of de kennisbank.”

Wouter: “Mijn collega’s van de IT-afdeling zijn er ook erg blij mee. We hebben eindelijk een helder overzicht van alle openstaande tickets en het registreren en verwerken hiervan is eenvoudig. Je belt even terug of stuurt een handleiding en sluit het ticket. Met HaloITSM hebben we een ticketsysteem dat helemaal van deze tijd is.”

“Zelf ben ik erg blij met het scherm dat verschijnt als een gebruiker de helpdesk belt”, vervolgt Wouter. “We zien dan direct wie er belt, waar hij of zij werkt en het telefoonnummer. Ook gebruiken we de dashboards in HaloITSM om tickets te bespreken tijdens onze stand-ups en zien we in één oogopslag alle in- en uitdiensttredingen. Door de slimme filters, creëer je handige dashboards en dit helpt ons beter plannen. Bijvoorbeeld bij het bestellen van nieuwe apparatuur.”

Pento kiest voor Halo als ITSM-systeem.

Optimaliseren ticketsysteem HaloITSM

“In fase één hebben we ons vooral gericht op de functionaliteiten die we ook in ons oude systeem hadden”, vertelt Wouter. “Binnenkort gaan we weer met Effort IT om tafel voor advies over fase twee. We willen change management verder uitwerken en vertalen naar een proces binnen HaloITSM, denk aan een approval workflow. Tot nu toe heeft HaloITSM ons al veel gemak en overzicht gebracht!”

Benieuwd naar het gebruiksvriendelijke ticketsysteem van Halo ITSM? Vraag dan een gratis trial aan waarmee je 30 dagen zonder beperkingen het Halo-platform kunt ontdekken.