Integreer Office 365 met HaloITSM en HaloPSA

Synchroniseer je e-mail en kalender met Halo voor één centraal overzicht.

HaloITSM en HaloPSA hebben een geïntegreerde kalenderfunctie, waarmee je afspraken en taken kunt vastleggen. Door de naadloze integratie met Office 365 is het mogelijk om zowel e-mails als agenda’s samen te brengen. Zo beheer je aanvragen, projecttaken, persoonlijke events, vergaderingen en verlof allemaal op één plek.

Integratie Office 365 met HaloITSM en HaloPSA: van e-mail naar incident

Met de koppeling tussen Office 365 en Halo kun je vanuit de algemene mailbox van de servicedesk automatisch incidenten en verzoeken aanmaken. Dat kan ook vanuit de persoonlijke mailboxen van servicemedewerkers. Vervolgens worden alle nieuwe e-mails doorgestuurd naar het aangemaakte incident of verzoek, zodat iedereen op de hoogte is van de communicatie eromheen.

Boek afspraken en stel herinneringen in Office 365 met Halo

Of je nu iemand wil terugbellen, interne acties moet plannen of bij een klant langs wil gaan, je kunt meerdere afspraken vanuit één ticket plannen. Voeg het onderwerp van de afspraak toe, geef de datum en tijd aan, of de afspraak is bevestigd en voor welke servicedeskmedewerker de afspraak geldt. HaloITSM of HaloPSA zal dan de afspraak pushen naar de agenda van de betreffende servicemedewerker.

Deze functionaliteit werkt twee kanten op: vanuit Halo en vanuit Office 365. Verder kan dat ook vanuit Exchange of Google Calendars. Iedere servicedeskmedewerker heeft zijn of haar eigen agenda binnen HaloITSM of HaloPSA. In het dashboard kunnen ze dan hun afspraken los bekijken of in een overzicht met andere relevante agenda’s.

Synchronisatie tussen de agenda’s van Halo en Office 365

Met een gecentraliseerde agenda houd je eenvoudig het overzicht, waarbij via kleuren onderscheid wordt gemaakt tussen de agenda’s per servicemedewerker. Je bepaalt zelf welke informatie er vanuit een ticket in de agenda wordt ingevoerd. Of je nu een datum of tijd bijwerkt in de agenda van Office 365, je agenda in HaloITSM en HaloPSA wordt automatisch geüpdatet. En als je de afspraken in een ticket aanpast, dan worden ook die afspraken direct in Office 365 geactualiseerd.

Bekijk ook de andere integratiemogelijkheden van HaloITSM en HaloPSA.