Asset Management in HaloPSA: de 5 voordelen voor MSPs

door | jan 25, 2024 | Halo PSA | 0 Reacties

Digitale transformatie is niet zomaar een tijdelijke trend. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en vormen ondertussen de ruggengraat van onze wereldwijde economie. Hierbij spelen Managed Service Providers (MSPs) een sleutelrol. Ze helpen bedrijven, overheden, het onderwijs en de zorg met een moderne werkplek, geavanceerde apparatuur en een nieuwe werkwijze.

Maar hoe krijg je als MSP nu grip op bedrijfsmiddelen als laptops, smartphones, monitors en harde schijven? Asset management in HaloPSA helpt je om assets die je klanten gebruiken eenvoudig te inventariseren en te beheren.

Wat is asset management?

Nu bij klanten technologie en innovatie steeds vaker de dienst uitmaken, is asset management een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering. Asset management omvat het efficiënt beheren, volgen en optimaliseren van alle IT-middelen (je assets) die door klanten worden gebruikt. Dit gaat om hard- en software, maar ook om netwerkapparatuur en andere IT-middelen.

Het beheren van je assets is niet alleen een kwestie van bijhouden van wat je hebt, maar ook van begrijpen hoe elk onderdeel bijdraagt aan het grotere geheel. Van hardware zoals servers en werkstations, tot softwarelicenties en digitale diensten: elk onderdeel heeft een eigen levenscyclus en waarde binnen een organisatie. Met asset management voorkom je dat je eigen kapitaal uit het oog verliest én ben je in staat om je klant een soepele en optimale IT-omgeving te garanderen.

Waarom een gecentraliseerd overzicht van je assets belangrijk is

Het aantal assets dat je hebt weggezet bij je klant, kan al snel oplopen. Hierdoor wordt het een uitdaging om het overzicht te bewaren, zeker als je klantenbestand alleen maar groeit. Daarom is een gecentraliseerd overzicht van al je assets een absolute noodzaak. Dit zijn drie redenen waarom:

Soepele implementatie Halo-software
  • Risicobeheer: heb je geen overzicht van wanneer wat is geleverd aan de klant, dan is het lastig te achterhalen welke assets verouderd zijn of niet langer worden ondersteund. Dit kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen en impact hebben op de bedrijfsvoering van je klant. Met een gecentraliseerd overzicht van je assets in HaloPSA heb je inzicht en kun je deze middelen op tijd vervangen of bijwerken.
  • Kostenbesparing: door alle assets op één plek te hebben, krijg je beter inzicht in welke middelen daadwerkelijk worden gebruikt en welke overbodig zijn geworden. Dit voorkomt onnodige uitgaven aan licenties of onderhoud van ongebruikte hardware. Voor jou én de klant.
  • Efficiëntere tijdsbesteding: het zoeken naar gegevens of details van een specifieke asset neemt veel tijd in beslag als je geen centraal overzicht hiervan hebt. Met asset management in HaloPSA kun je snel nagaan welke middelen er bij welke klant in gebruik zijn.

Asset management in HaloPSA: 5 voordelen

Met de assetmanagementtool van HaloPSA kun je eenvoudig bijhouden waar je hardware en software zich bevinden. Voeg deze artikelen handmatig toe of laad ze in vanuit andere bronnen zoals een Excel-bestand. Signaleer en documenteer eventuele problemen met bedrijfsmiddelen om tijdig actie te ondernemen. Vijf andere voordelen zijn:

Inventarisatie

Je hebt een gedetailleerde lijst van alle hardware- en software-assets van je klanten. Denk aan servers, werkstations, laptops, netwerkapparatuur en alle geïnstalleerde software en licenties. Je hebt dan ook een accurate voorraadadministratie, zodat je tijdig nieuwe items kunt bestellen.

Levenscyclusbeheer

Met HaloPSA krijg je een beter overzicht van de volledige levensduur van bedrijfsmiddelen en artikelen. Van aankoop en installatie tot onderhoud, updates/upgrades en uiteindelijke vervanging.

Zicht op afspraken en SLA’s

Met asset management kun je middelen beter inzetten bij je klanten en je dienstverlening optimaliseren. Ook zul je ervaren dat je minder ‘brandjes aan het blussen bent’, omdat de werkzaamheden beter te voorspellen en dus in te plannen zijn.

Licentiebeheer

Je wilt dat alle softwarelicenties up-to-date en compliant zijn voor je klanten. Bij wijzigingen, denk aan een indiensttreding of nieuwe voorwaarden, kun je je klanten helpen met de juiste (hoeveelheid) licenties die past bij hun behoeften.

Integratie met RMM-tools

HaloPSA kun je integreren met RMM-tools zoals NinjaOne, N-Able, Intune en Kaseya. Dit betekent dat je asset management kunt combineren met realtime monitoring en beheer, waardoor je problemen vroegtijdig kunt opmerken en oplossen.

Deze video geeft je een kijkje in de HaloPSA-keuken en laat je zien wat de mogelijkheden van dit platform zijn als het gaat om asset management.

Centraal asset management met HaloPSA

Voor MSPs met een groeiend klantenbestand en een toename in technologische middelen bij deze klanten, biedt asset management in HaloPSA een essentiële oplossing. Door het gecentraliseerde overzicht van hardware tot software, kun je assets die je klanten gebruiken inventariseren en gemakkelijk beheren. Zo profiteren je klanten van goede en optimale IT-middelen en hou je zelf grip op waar en bij wie je welke assets hebt staan.

Nieuwsgierig naar hoe HaloPSA jou kan helpen met asset management?

Vraag nu een gratis trial aan en krijg direct 30 dagen vrijblijvend toegang tot de HaloPSA-omgeving.

Pento_gehoor_audiologisch_centrum